Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон прави много силна пролет, като само в последните два двубоя - срещу Хебър и Ботев (Враца), отбеляза 5 гола. Хаитянинът вече има 17 попадения в шампионата и се намира на само две от лидера в класацията Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.

Добрите изяви на 29-годишния стрелец неминуемо ще предизвикат интереса на чуждестранни клубове към него през лятото. "Червените" обаче нямат намерение да го изпуснат евтино и са му поставили минимална цена от 2 милиона евро, пише "Тема:Спорт".

На "Армията" със сигурност ще подсилат нападението си след края на сезона. Бъдещето на цели трима атакуващи играчи от сегашния състав не е свързано с "червените" и те със сигурност ще си тръгнат. Става въпрос за Дауда Бамба, Бисмарк Чарлс и Радослав Живков. Тримата често са преследвани от контузии, а освен това нямат никакъв принос, когато получат шанс за изява. Сумарно за кампанията имат 1 попадение - на Бамба срещу Спартак (Варна).

През лятото ще бъде търсена адекватна алтернатива на Назон, с каквато Саша Илич в момента не разполага. Ако се стигне до евентуална продажба на хаитянина, то тогава ще се наложи привличането на двама нови нападатели.

Както е известно, "червените" все още не са откупили правата на Маурисио Гарсес, който е преотстъпен в тима от третодивизионния бразилски Бруске. Очаква се, че ръководните фактори на "Армията" ще постигнат споразумение с южноамериканските си колеги, но това все още официално не се е случило. Развръзка и по този въпрос ще има след края на сезона.