Бразилският Куяба следи ситуацията с нападателя на ЦСКА Маурисио Гарсес, пише "Мач Телеграф". Футболистът прави много силен сезон, като до момента има 12 гола и 4 асистенции в 38 мача във всички турнири. Освен като централен нападател, през сезона 26-годишният футболист играе и в ролята на крило и дори халф-бек.

Шефовете на Куяба са много амбициозни и освен, че са назначили португалец за треньор - Антонио Оливейра, имат и някои познати футболисти в състава си. Един от тях е бившата звезда на Лудогорец Джонатан Кафу, който вече е на 31 години и се прибра в родината си след престоя си в Бордо, Цървена звезда и арабския Ал Хазъм.

Маурисио Гарсес е собственост на друг бразилски клуб - Бруске, с който има договор до 2026 година. Той бе привлечен в ЦСКА под наем, като клубът има опция да откупи правата му през лятото за 650 хил. евро. "Червените" обаче още не са си стиснали ръцете с шефовете на Бруске, тъй като се опитат да свалят цената му.

Точно от това може да се възползва Куяба. Със сигурност има и други отбори, които следят ситуацията около един от най-добрите футболисти на ЦСКА през сезона, така че от "Армията" трябва да побързат, ако не искат да го изпуснат.