Нападателят на ЦСКА Браян Морено отпадна от сметките на треньора Саша Илич до края на сезона, съобщава „Тема Спорт“. Колумбиецът получи контузия в областта на коляното през първото полувреме на домакинството на Лудогорец в края на април. Тогава той настоя да остане на терена и бе заменен чак в средата на втората част. Оказа се обаче, че състоянието му е по-лошо от очакваното и оттогава Морено не се е появявал на терена.

Нещо повече – в момента „златната резерва“ на Илич носи специална шина на коляното си. Той със сигурност няма да се възстанови за някой от оставащите три мача до края на кампанията. Както е известно, утре от 21:00 часа армейците са домакини на Локомотив Пловдив, а идната събота, 3 юни, от 18:00 часа посрещат ФК ЦСКА 1948 Сф. В последния кръг за сезона е вечното дерби с Левски. То ще се изиграе на 7 юни, сряда, от 18:45 часа.

Аут до края на кампанията в състава на ЦСКА е и Брадли де Нойер. Нидерландецът се контузи при домакинството на неутрален терен срещу Черно море в Пазарджик, като впоследствие стана ясно, че е скъсал връзки и ще се наложи да бъде опериран в Испания. Неговото възстановяване ще отнеме минимум 6 месеца, което на практика го вади от игра до края на календарната година.

В лазарета на „Армията“ са още Жеферсон и Галин Минков. Бразилецът разтегна във вечното дерби с Левски в средата на април и продължава да се готви индивидуално. Шансовете му да вземе участие в някой от оставащите мачове до края на кампанията изглеждат минимални. Същото се отнася и за Минков, който не е играл нито веднъж през пролетта.