Една от сериозните въпросителна пред треньора на ЦСКА Саша Илич преди предпоследния мач за сезона е свързана с Амос Юга.

При победата с 1:0 над Локомотив Пловдив африканецът се завърна в средата на терена за първи път от повече от половин година, след като продължително време играеше като част от защитното трио на Саша Илич.

Решението за преместването му по-напред по игрището е инцидентно и е взето на база здравословното състояние на Марселино Кареасо. Колумбиецът с венецуелски паспорт страда от преумора и е имал нужда от почивка.

С оглед на наказанието на Шопов, отсъствието на Хайнц и контузията на Жеферсон, Юга е бил единственият вариант през Саша Илич за центъра. Той обаче се представи на много солидно ниво и е дал храна за размисъл на сърбина дали да не го остави в средата на терена и за домакинството на ФК ЦСКА 1948 Сф.

Сблъсъкът в събота обещава да е изключително тежък, като ЦСКА ще има нужда от физическо присъствие в централната линия. Именно това може да се окаже и една от причините Юга да започне в предмостието на отбраната във втори пореден двубой.

В състава на армейците ще се завърне двигателят в офанзивните действия Тобиас Хайнц. Халфът взе пълноценно участие във вчерашната тренировка на тима. Той пропусна сблъсъка с Локо Пд през уикенда поради семейни причини, които го накараха да се прибере в Норвегия.

Във вторник 24-годишният полузащитник се присъедини към съотборниците си, като готви на облекчен режим на клубната база в Панчарево. Вчера обаче той тренира наравно с останалите.

Пълноценни занимания вече провежда и голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон, който имаше проблеми с коляното и остана на резервната скамейка в последните две срещи с Лудогорец и Локомотив Пловдив, пише "Тема:Спорт".