ЦСКА няма да може да разчита на нидерландските си централни защитници във вечното дерби с Левски. Последният мач за сезона за червените е в сряда от 18:45 часа. Той със сигурност ще бъде пропуснат от Мено Кох, който срещу ЦСКА 1948 получи петия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде наказан за една среща.

Твърде вероятно е аут от сметките да бъде и Юрген Матей. Капитанът на армейците напусна принудително последния двубой на тима в събота, като бе заменен именно от Кох. Той изпитва болки в коляното и не се готви наравно със съотборниците си във вчерашната тренировка, а това няма да се случи и днес. Макар че има някакви шансове Юрген да е пълноценен в последното занимание преди дербито във вторник, вероятността да започне срещу Левски е минимална.

В отсъствието на двамата нидерландци защитното трио на ЦСКА ще е в конфигурация Махмутович отдясно, Християн Петров отляво и Амос Юга в самото ядро на ариергарда. Червените действаха в подобна формация в отбрана на няколко пъти през този сезон – в края на есента, както и при гостуването на Пирин през пролетта. Балансът им е три победи – 2:0 срещу Черно море на „Тича“, 2:1 над Септември за купата и 1:0 над орлетата в Благоевград, както и едно равенство – 0:0 с Локомотив София на „Армията“.

Добрата новина за Саша Илич е, че от наказание успяха да се опазят титулярните халфбекове Иван Турицов и Тибо Вион, пише Тема спорт. Все още обаче не е ясно в какво психологическо състояние ще е в следващите дни родният национал и дали сърбинът ще го пускане срещу Левски. Той бе категоричен, че ще играят само футболистите, които са на 100% готови физически и психически за срещата.

Снимка: БГНЕС