Треньорът на ЦСКА Саша Илич беше много емоционален след успеха на неговия отбор над Левски с 2:0 в последния кръг на първенството. Успехът обаче не помогна за нещо повече от 2-ото място, тъй като Лудогорец по същото време победи във Варна срещу Черно море.

Илич заяви, че е горд от характера на футболистите, защото са се борили сами срещу всички. И също така обясни, че неговият отбор не е играл срещу юноши, а също така и няма мач с 12 или 15 минути добавено време.

"В момента съм изключително емоционален, защото изиграхме един фантастичен сезон. И съм изключително горд от моите момчета, защото сами се борихме срещу всички. Спечелихме 84 точки, а не сме играли срещу отбори, които играят с юноши, нямахме по 12-15 минути продължения на мачовете. Не се гледаше и ВАР само когато трябваше да се гледа за нас", започна Илич.

"Единствената глупост, която направихме през сезона, беше мачът срещу Септември, когато не бяхме феърплей. Въпреки тази победа днес срещу най-големия ни съперник Левски, която ми горчи много, аз съм мотивиран да продължим напред. Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства. Може да нямаме някакви изключителни качества, може да спечелихме доста мачове на късмет, може треньорът да не е перфектен или съвършен, но имаме момчета, които имат изключителен характер и трябва да наблегнем на това".

"Когато дойдох в ЦСКА, вярвайте ми, да се борим за титлата беше нещо немислимо. Но стъпка по стъпка, мач след мач, ние се доближавахме и все повече си вярвахме. В началото, когато аз дойдох, знаете имаше бойкот на феновете, стадионът беше почти празен. Но ние работихме тихо, стъпка по стъпка започнахме да връщаме феновете стадиона. И е нормално да има горчивина, защото спечелихме 84 точки, но се оказаха недостатъчни за шампионската титла".