Легендарният полузащитник на ЦСКА Пламен Марков коментира пред „Тема Спорт“ думите на бившия акционер в Борисовата градина Юлиан Инджов отпреди няколко дни.

Бизнесменът заяви, че докато не се смени президентът на БФС, няма да се смени шампионът. Марков заемаше шефски пост на „Армията“ именно по времето на Инджов – между 2015 и 2021 година, като първо беше спортен, а след това изпълнителен директор.

“Вероятно г-н Инджов е прав, макар че тази година ЦСКА бе много близо и титлата бе напълно във възможностите на червените. За съжаление всеки може да пропусне дузпа и не обвинявам Иван Турицов. Тази година обаче бе изключение от цялостната картина в родния футбол и затова съм съгласен с Инджов".

"Съветът ми към ръководството на ЦСКА е да обърне внимание на селекцията, а не на треньорските смени, защото видяхме, че в последните години те не дадоха добър резултат. Трябва да се търсят по-качествени футболисти, а не да се сменят треньори”, заяви Пламен Марков.

В периода, в който беше директор в ЦСКА, бившият национален селекционер работи с цели 9 наставници – Христо Янев, Едуард Йорданеску, Стамен Белчев, Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев, Добромир Митов, Люпко Петрович, Милош Крушчич и Бруно Акрапович.

В същото време тогава армейците разчитаха изцяло на свободни агенти за своята селекция, като през „Армията“ минаха десетки незапомнени герои. В последната година се забелязва промяна в тази посока. Червените плащат трансферна сума за повече от половината привлечени футболисти, а тази тенденция ще се запази и през настоящия трансферен прозорец.

Остава обаче да се направи и правилната експертиза. Защото миналогодишната лятна селекция бе провал, но пък единственото зимно попълнение Тобиас Хайнц се оказа удар в десетката. Към момента ръководните фактори на „Армията“ демонстрират пълно доверие към треньора Саша Илич, но в последните години сме ставали свидетели, че няколко лоши резултата могат да променят бързо ситуацията. От това се опасява и Пламен Марков.