Южноамериканските футболисти на ЦСКА получиха допълнителна почивка от треньора Саша Илич. Густаво Бусато, Марселино Кареасо и Браян Морено пътуваха до родините си по време на кратката лятна ваканция, а поради големите разстояния и дълги пътувания те не бяха призовани за първите тренировки в София.

Първите двама ще се включат на пълни обороти към лагера на армейците в Австрия, който започва в понеделник. Морено пък най-вероятно ще се прибере у нас, където ще се подложи на специални процедури. Той лекува контузия, която го вади от терените за няколко месеца. Колумбиецът ще е готов за игра най-рано през септември.

ЦСКА продължава да се готви в камерен състав на базата си в Панчарево. Вчера червените отново тренираха с 13 футболисти, от които двама вратари. Любопитно е с какъв състав те ще излязат в първата си контрола в Австрия, която е едва след четири дни – във вторник с румънския Ботошани. По време на кампа си тимът ще срещне още Базел (1 юли), Карабах (4 юли) и ВШГ Тирол (8 юли).

Групата на ЦСКА: Димитър Евтимов, Марин Орлинов, Мено Кох, Тибо Вион, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Лазар Туфегджич, Асен Дончев, Георги Чорбаджийски, Павел Жабов, Илиян Антонов, Александър Бучков, Симеон Александров