ЦСКА ще привлече още един ляв бек до затварянето на летния трансферен прозорец, научи „Тема Спорт“. Както е известно, буквално от часове армейците трябва да представят крайния защитник Сейни Санянг за ново попълнение на тима. 20-годишният играч идва от гамбийския Хоукс ФК, като е бил харесан по време на завършилото наскоро световното първенство за младежи до 20 г.

След като Брадли де Нойер имаше дисциплинарни проблеми, а след това получи и тежка контузия, Саша Илич използваше Тибо Вион по левия фланг. Това обаче не е номиналната позиция на французина, който е и десничар. В Борисовата градина искат да привлекат опитен футболист с профила на Де Нойер, който да е титулярна опция за този пост, а Санянг да бъде негова алтернатиа. Гамбиецът е инвестиция за бъдещето на 31-кратните шампиони.

Той завърши световното първенство в Аржентина с доста солидно постижение, като попадна на пета позиция по създадени положения с общо 10 в четирите си участия. Левият бек игра пълни 90 минути във всички двубои на тима в надпреварата. Страната се представи доста силно, като в груповата фаза победи Хондурас и Франция с по 2:1 и направи нулево равенство с Южна Корея преди в 1/8-финалите да отпадне от бъдещия шампион Уругвай след поражение с 0:1.

Освен на световното за младежи Санянг участва на още един голям форум с Гамбия през тази година – купата на Африка, където страната достига финал. Левият бек е титуляр в 5 от 6-те срещи и се отчита с една асистенция.

Левият защитник и централният нападател Майкъл Естрада са очаквани до часове в София, за да уредят документите си и да получат визи за пътуване в Австрия, където ще се проведе летният лагер на ЦСКА. В първите дни от кампа армейците очакват и още попълнения. Към момента червените са представили единствено вратаря Марин Орлинов, който ще е трета опция под рамката, а съвсем скоро ще обявят Санянг и Естрада..