Саша Илич няма да разчита на Лазар Туфегджич през новия сезон, пише Тема спорт. Халфът не попадна в групата на сръбския специалист за вчерашното гостуване на Хебър и остана в София, макар че е напълно здрав и през седмицата тренираше на пълни обороти. В същото време тимовият лист на армейците остана незапълнен – ясен знак, че Илич не иска да използва сънародника си дори и за бройка.

Още след края на миналия сезон стана ясно, че ЦСКА ще потърси раздяла с Туфегджич, като това може да се случи чрез продажба, преотстъпване или разтрогване на неговия договор. По сходен начин преди година треньорът процедира с Яник Вилдсхут, Йоан Бай и Федерико Варела. Първите двама си намериха нови отбори, а контрактът на третия бе прекратен предсрочно.

25-годишният Туфегджич пристигна в Борисовата градина през миналото лято, но така и не успя да се наложи в състава, въпреки че сънародникът му Саша Илич му даде предостатъчно шансове. Халфът започна лятна подготовка с 31-кратните шампиони, но след това не замина с тях за лагера в Австрия заради мистериозна контузия.

Освен че така и не разгърна качествата и потенциала си, той не притежава паспорт от Европейския съюз. Това може да се превърне в проблем, защото с привличането на Данило Асприля на „Армията“ вече има цели 9 футболисти, които не са граждани на ЕС, а в групата за мачовете могат да попадат само по петима.

Снимка: Lap.bg