Жираир Шагоян подписа с ЦСКА на 6 септември 2022 г., но се отчете с голов принос за тима цяла година по-късно – на 19 август 2023 срещу Ботев Враца. Той подаде на Дюкенс Назон за 1:0, а преди това нямаше нито един гол или асистенция в 21 мача във всички турнири с червената фланелка, пише Тема спорт.

Още интересни факти:

* Тобиас Хайнц е четвъртият различен капитан на ЦСКА от началото на настоящия сезон. Той изведе тима с лентата срещу Ботев Враца. Преди това Юга бе капитан срещу Хебър и Крумовград, Иван Турицов срещу Сепси, а Мено Кох при гостуването на румънците, Славия и Лудогорец.

* Хайнц е участвал пряко в три от четирите гола на ЦСКА през сезона. Той вкара на Крумовград и Ботев Враца, а асистира за попадението на Туфегджич срещу Славия.

* Норвежците Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц са полевите футболисти с най-много изиграни минути досега в първенството – 427 и 426. Те са взели участие във всяка от петте срещи, а същото са направили Сейни Санянг, Матиас Фаетон, Станислав Шопов и вратарят Густаво Бусато. Бразилецът единствен е и с пълен набор от минути – 450.

* 23-ма различни футболисти са играли за ЦСКА от началото на сезона, като цели 16 от тях са чужденци, а българите са една 7.

* ЦСКА спечели 14-и пореден двубой с Ботев Враца. За последно червените не успяха да победят този съперник през ноември 2011 г. Това е и най-удобният опонент на 31-кратните шампиони в настоящия състав на елита.

* Армейците сложиха край на серията си от 4 мача без победа извън София – две загуби от Лудогорец, поражение от Сепси и равенство с Хебър.

* Густаво Бусато запази трета суха мрежа от началото на сезона. Досега бразилецът е инкасирал 4 попадения в мрежата си в 5 срещи.

Снимка: БГНЕС