Лятното попълнение на ЦСКА Майкъл Естрада е изиграл по-малко от 80 минути, разпределени в 5 мача, от началото на сезона. Това обаче не попречи на националния селекционер на Еквадор Феликс Санчес да го включи в разширения състав за предстоящите мачове с Аржентина и Еквадор на старта на световните квалификации, разбра „Тема Спорт“. Окончателният списък на наставника ще е ясен в следващите дни. Естрада е много далеч от оптималното си физическо състояние, но пък бе голмайстор за страната си по пътя към Катар 2022.

Досега в състава на ЦСКА официални покани от националните си отбори получиха още Иван Турицов, който е единственият играч на червените, повикан от Младен Кръстаич, и Дюкенс Назон от Хаити. За нападателя предстоят две срещи в Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ – домакинство на Куба и визита на Ямайка.

Християн Петров и Станислав Шопов пък бяха „понижени“ и се върнаха в младежкия национален отбор, който под ръководството на Александър Димитров започва участието си в европейските квалификации. Лъвчетата гостуват на Естония на 7 септември и приемат Израел на 12 септември на стадион „Александър Шаламанов“ в „Овча купел“.