„ЦСКА трети пореден мач показва израстване и това очевидно е плод на работата на треньорското ръководство, каза бившият треньор на „червените“ Александър Станков, цитиран от Тема спорт. – „Победата над Ботев в Пловдив дойде във важен момент и показва, че тимът излиза от кризата в началото на сезона. Не можем да отречем, че ЦСКА има няколко много качествени футболисти, които дърпат отбора напред. През лятото бяха направени сериозни инвестиции и това започва да дава резултат.

Смятам обаче, че е твърде рано да се правят някакви генерални изводи за играта на „червените“ и дали на ще успеят да се преборят за титлата. И съм много далеч от това да изпадам в еуфория от три поредни победи. Класирането и изобщо състоянието на отбора е далеч от стандартите на ЦСКА. Не познавам работата на Ел Маестро и не бих искал да я коментирам. Добре познавам обстановката на „Българска армия“ и знам на какъв силен натиск са подложени треньорите. Ако Ел Маестро успее да се справи с него, ще успее и да постигне усхехи. Честно казано обаче не съм голям оптимист. Помня как при едно интервю каза, че въпросите за селекцията не са към него. Това говори достатъчно за неговата роля в ЦСКА.

Онзи ден на мача в Пловдив видяхме множество чужденци и в двата отбора. По принцип собствениците на клубове имат право да привличат играчи от различни държави – нали живеем в Европейския съюз, границите са отворени. В България обаче ние сме надвили на масрафа, за да разчитаме основно на чужди футболисти. Това е пагубно за нашия футбол. Вижте един традиционен и обичан отбор като Берое какво представляваше във Враца… ЦСКА, благодарение на бюджета си, разполага със сравнително класни чужденци. Но това е временно решение, защото чужденците могат и искат да си тръгнат във всеки един момент, ако получат предложение от по-добра футболна държава от България. Друг въпрос е, че лансирането на чужденци трови атмосферата в отборите и е въпрос на време да избухне някой скандал. Една от причините Ботев да се намира толкова ниско в класирането е точно свързана с налагането на футболисти от различни краища на света за сметка на местните момчета“, заяви Сашо Станков.

Снимка: Lap.bg