С три мача днес ще бъде сложен край на междинния 11-ти кръг в Първа лига. От 15:30 часа Етър посреща Пирин. В 18:00 трябва да започне срещата Крумовград - Арда, а от 20:30 ч. е столичното дерби ЦСКА - Локомотив София.

"Червените" са абсолютни фаворити за успех в двубоя на "Армията". Преди този кръг ЦСКА е на четвъртото място с актив от 18 точки. Столичните “железничари” пък са на 12-та позиция с 9 пункта.

Домакините успяха да навлязат в ритъм след кошмарния старт на сезона и в последните си пет официални мача са записали три поредни и общо четири победи и едно реми. Локо пък има една победа и цели четири загуби пак в последните си официални срещи. “Железничарите” отскоро имат нов треньор в лицето на сърбина Данило Дончич, който има за цел да вдигне тима на крака максимално бързо.

Доста интересно е да се отбележи, че в последните три дербита няма победител.

Мачът Крумовград - Арда ще се играе на базата на Ботев Пловдив в Коматево, като това е първи мач между двата тима в елитния футбол.

Собственикът на домакините Басри Саров каза, че не дели мачовете на важни и по-важни, а целта във всички турнири е само и единствено победата.

"Искам да сме концентрирани върху всеки двубой, който ни предстои. Много е важно да нямаме още контузени футболисти, и да можем да разчитаме на всички налични състезатели.", каза Басри Саров и оповести, че травмата на защитника Сантана се очаква да го отстрани от игра поне до ноември.

Етър и Пирин ще са сред тимовете, които ще се се борят до края на сезона за своето оцеляване в efbet Лига. Наред сега е директен мач помежду им.

Пирин надигна глава и спечели две поредни победи, така че настроението при гостите ще е на ниво. Етър като цяло играе добре, но точките не са му много, така че това трябва да се промени в този домакински мач на "Ивайло".

Пълна програма за 11-ия кръг на Първа лига:

26 септември, вторник

Берое - ЦСКА 1948 0:0

Черно море - Ботев Пловдив 1:0

27 септември, сряда

15:30, Хебър - Ботев Враца 1:1

18:00, Славия - Левски 0:2

20:30, Лудогорец - Локомотив Пловдив 1:1

28 септември, четвъртък

15:30, Етър - Пирин

18:00, Крумовград - Арда

20:30, ЦСКА - Локомотив София.