Слабата игра на ЦСКА през първото полувреме срещу Левски, е причината "червените" да не спечелят Вечното дерби. 

Това заяви треньорът на "армейците" Нестор Ел Маестро. За първите 45 минути хората му не отправиха точен удар към Пламен Андреев и в 43-ата минута допуснаха гол във вратата си, дело на Роналдо. Спецът не пропусна да похвали и Уелтън, който цял мач тормозеше защитата на ЦСКА и изпусна два великолепни шанса да се разпише.

"Мога да кажа, че сме разочаровани, защото бяхме в по-добра форма и като цяло смятам, че сме по-добрият отбор. Разбира се, че искахме да спечелим заради нашите фенове. Типично за дербито инициативата се сменя, но мисля, че трябваше да изиграем първото полувреме много по-добре. Казахме си някои много ясни думи на полувремето. Реакцията през втората част бе прекрасна. Съжаляваме за най-чистото положение в мача, когато Естрада и Назон не успяха да вкарат".

"Както казах, това не беше най-добрият ни мач, но сега няколко дни ще почиваме и ще продължим да работим толкова усилено, колкото през последната почивка. В следващата фаза от първенството искаме да спечелим всички мачове. Уелтън е прекрасен играч и никога не можете да го спрете изцяло. Опитахме се да дублираме зоната, понякога се получаваше добре, понякога не толкова. Те също имаха проблеми с нашите офанзивни играчи, но това е футболът. Днес не става дума за мотивация – когато става дума за дерби, не е нужна допълнителна мотивация. Трябваше до покажем повече самочувствие когато владеем топката, не беше най-добрият ни мач. Ще се възползваме по същия начин от почивката“, заяви Ел Маестро.

Галерия