ЦСКА може да се раздели временно с едно от летните си попълнения Сейни Санянг, съобщава Sportlive.bg, позовавайки се на приближени до защитника. 20-годишният ляв бек беше привлечен на „Армията“ след силното му представяне на световното първенство за младежи от гамбийския ФК Хоукс. Започна сезона като титуляр, но бързо стана ясно, че адаптацията му към европейския футбол няма да бъде толкова гладка, колкото в Борисовата градина се надяваха, и ще му трябва повече игрови опит, за да е на нужното ниво.

Африканецът записа на сметката си 9 участия с червената фланелка, но не е играл от победата с 3:0 над Берое в Стара Загора, когато влезе като резерва. В 4 от следващите 5 двубоя дори не попадна в групата на Нестор Ел Маестро. Допълнителна пречка за това е, че той не разполага с паспорт от Европейския съюз, а максимум петима подобни футболисти могат да присъстват в състава за мачовете в България.

В последните седмици отляво на защитата е използван последният привлечен през лятото играч Емануел Шакич, а преди това там се подвизаваше и Тибо Вион. Освен това се очаква през зимата пълноценни тренировки да поднови и номиналният избор на този пост през миналия сезон Брадли де Нойер, който лекува тежка контузия в коляното. Така Санянг би се превърнал едва в четвърта опция, което не би било здравословно за развитието им.

Затова и ЦСКА почти сигурно ще прати под наем 20-годишния гамбиец, като към момента най-вероятната дестинация за него е втородивизионния Литекс. Именно при победата с 5:1 срещу ловчанлии в събота Санянг отбеляза дебютното си попадение с червената фланелка.