ЦСКА надви Хебър с 3:0 в среща от родната Първа лига, която се състоя на стадион "Българска армия".

Матиас Фаетон откри резултата в добавеното време на първото полувреме, а след час игра Майкъл Естрада удвои. Гостите имаха минимални надежди за чудо, които бяха ликвидирани от резервата Станислав Шопов в добавеното време на двубоя.

Статистиката беше красноречива в полза на "армейците" - 17:5 удара и 59% владеене на топката за тях. По отношение на точните стрелби отново се забеляза предимство за домакините - 6:2.

Така "червените" събраха 35 точки и се върнаха на върха в класирането, докато Хебър е девети с 19 пункта.


Преди началото на двубоя червените излязоха на терена със специални тениски и кученца в подкрепа на каузата на доброволците от "Бандата на 1500-те".

Първото полувреме стартира с обичайния домакински натиск и в 6-ата минута удар на Джонатан Линдсет бе блокиран от защитник на гостите и топката попадна в ръцете на Матвей Игонен. Пет минути по-късно Майкъл Естрада излезе очи в очи с противниковия вратар, но стражът спаси.

Четвърт час след началото отново еквадорецът бе намерен в наказателното поле след изпълнен тъч от Емануел Шакич, но изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб. Десет минути по-късно Тобиас Хайнц изпълни корнер. След разбъркване Естрада продължи топката към Християн Петров, но ударът на бранителя не намери целта.

След половин час игра Тобиас Хайнц центрира от статично положение и Браян Кордоба стреля с глава, но кълбото се отби в левия страничен стълб. След още три минути капитанът на червените изпълни корнер и топката бе отправена към близката греда, където Линдсет отклони, но нямаше кой да я засече във вратата. После Тибо Вион центрира отляво и намери Естрада, който шутира от границата на малкия пеналт, но стражът на Хебър изби. 

Натискът в червено продължи и в първата минута на добавеното време логичното се случи, когато след хубава атака Християн Петров продължи към Иван Турицов, който центрира отдясно към Матиас Фаетон и нападателят се разписа за 1:0 с безпогрешен изстрел. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

През втората част армейците продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 58-ата минута Фаетон се възползва от грешка в противниковата отбрана и отне, след което преодоля футболист на Хебър и подаде към Хайнц, който не съумя да шутира към вратата.

Веднага след тази ситуация Емануел Шакич центрира отляво и намери Майкъл Естрада в наказателното поле, който с хубав шут се разписа за 2:0 в 59-ата минута.

Двайсетина минути преди края на редовното време Джонатан Линдсет стреля отдалеч, но кълбото премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. Малко след това и Хайнц изпробва мерника си, но този път Игонен плонжира и изби в корнер.

Четвърт час преди края старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро направи две смени в състава си, като пусна в игра Дюкенс Назон и Станислав Шопов на мястото на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет.

Не след дълго Хайнц комбинира технично с Шопов, но изстрелът на току-що появилия се на терена младежки национал на България рикошира и излезе в корнер. В 83-ата минута Данило Асприля замени Тобиас Хайнц. 

В последната минута колумбийското крило направи феноменален пробив по левия фланг и намери Станислав Шопов, който с изключително прецизен изстрел от дъгата на наказателното поле изпрати топката в горния ляв ъгъл на Игонен, оформяйки класическата победа с 3:0 над Хебър (Пазарджик). Със спечелените нови три точки момчетата на Нестор Ел Маестро излязоха на първо място във временното класиране с актив от 35 пункта.

 

ЦСКА - Хебър 3:0

1:0 Матиас Фаетон - 45'+1 

2:0 Майкъл Естрада - 59'

3:0 Станислав Шопов - 91'

 

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 17. Емануел Шакич, 26. Марселино Кареасо, 11. Матиас Фаетон, 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц (К), 29. Майкъл Естрада

Хебър: 32. Матвей Игонен, 5. Мартин Михайлов, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 27. Роберт Мазан, 7. Георги Вълчев - К, 10. Ангел Бастунов, 21. Марсел Канади, 14. Олексий Збун, 11. Атанас Кабов, 17. Николас Пенев