Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е останал доста разочарован от двама от офанзивните си футболисти, пише Тема спорт. Става въпрос за крилото Жираир Шагоян и нападателя Браян Морено. Всеки от тях получи възможност за изява след идването на сръбския специалист, но не оправда очакванията му.

Фланговият футболист дори започна със статут на титуляр при новия наставник, но скоро след това стана ясно, че преценката на предшественика му Саша Илич от миналия сезон е била правилна. Припомняме, че тогава арменецът бе с лимитирани изяви. Дори бе странно, че ЦСКА взе решение да удължи наема му от Арарат Ереван за още една година. Шагоян не взе участие в нито един от последните 6 мача на тима, като дори не бе в групата за 5 от тях. За последно бе на терена във вечното дерби с Левски, когато се появи в края и записа едва няколко минути.

Браян Морено пък все още се възстановяваше от контузия при идването на Ел Маестро. Завърна се в игра след 4-месечно отсъствие срещу Черно море в края на август, но отново получи травма, която го извади от строя за няколко двубоя. Той обаче бе напълно възстановен при предишната пауза за мачове на националните отбори, като взе участие в контролата с Литекс в Тетевен.. От тогава насам обаче игра едва два пъти – 30 минути срещу Пирин в Благоевград и само 2 срещу Етър във Велико Търново. Дори не бе в групата за визитата на Черноморец Балчик за Купата на България, а същото се отнася и за Шагоян.

Двамата не притежават и паспорти за Европейския съюз, а както е известно в списъците за срещите могат да попадат максимум петима футболисти без този документ. Шансовете за изява на Шагоян и Морено със сигурност ще бъдат доста лимитирани до края на годината.

Снимка: Lap.bg