Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев даде интервю за „Код Спорт“ и сега беше публикувана втората част от него. Той разказва как е започнал бизнеса си, защо Христо Стоичков е спечелил Златната топка, как се прави селекцията на "червените". Говори и за селекцията на "Българска армия" и добави, че е изгорял с много пари.

Ето какво каза той, а целият разговор можете да видите във видеото:

"Отношенията със Стоичков през годините са ни били най-различни, но в последно време сме много добре. Никъде не се крия. Постоянно идват хора при мен. Идват моменти в живота на човек, когато не може да издържа на големи напрежения и постоянно да говори с хора. По-добре да си говори с животните. Най-мразя като гледам как си командват кучетата. Погали го, порадвай му се. С какво си повече от него!".  

"За мен Ердоган е уникален държавник. Първо - гледа им спортистите, вижте им стадионите, отборите. Турските сериали! Нашите бабки плачат на тях. Бил диктатор! Бе, дайте ни един диктатор такъв и на нас. През 70-те години там беше кочина. С руснаците си работи, с украинците работи....От иранците евтини горива си взима. Трябва да си играч, а не полски свирач. От всяка върба, свирка не става!"

"Най-големият парадокс в ЦСКА е, че всеки иска да селектира. Да продава, да купува играчи...И толкова години минаха вече и не разбраха вече, че аз съм главният скаут. Не давам да се краде. Изгорях с пари много пъти. Мога да напиша методическо ръководство за трансферите. Лошото е, че футболните клубове в България са хранилка за изпаднали агенти. Покрай тях, много от тях дават пари на ваши колеги, да пишат нещо, да си бъркат в носа. Всеки разбира и дава акъл. Футболните клубове не са хранилка за несретници. Последният мач на България, който гледах на живо беше Ирландия - България, Мъри Стоилов беше треньор".

Снимка: Lap.bg