Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще използва зимната подготовка на тима, за да промени тотално игровата стратегия на отбора, разкриха от „Армията”. Той е гарантирал пред ръководството, че „армейците” ще изглеждат далеч по-атакуващо след паузата, след като получи доста критики в тази посока преди Нова година, пише "Мач Телеграф".

Сърбинът, който има британски паспорт, дори беше сложен на дръвника в края на миналата година, когато ЦСКА загуби от Лудогорец с 0:1 в последния мач на „Армията”, а по-важното е, че тимът на Ел Маестро не създаде нито една прилична опасност пред вратата на съперника. Именно обещанието на треньора, че ЦСКА ще бъде коренно различен отбор след предстоящата подготовка в Турция, е запазило на поста му.

От лагера на „червените” разкриха, че Ел Маестро се е оправдал за липсата на креативност и мощ в атака, въпреки че отборът разполага с цял куп качествени нападатели, с факта, че не той е правил лятната подготовка на тима и отборът реално не е моделиран по негов начин. Очевидно шефовете на ЦСКА-София са приели това оправдание на Ел Маестро и той остана на поста си, но според запознати треньорът ще има сериозен тест по време на подготовката. Работата му ще се гледа под лупа и представянето на отбора в контролите може да предизвика генерални решения и промени.