Доскорошният нападател на ЦСКА Браян Морено ще продължи кариерата си в Нефтчи Баку. Колумбиецът лети за подпис в Азербайджан, а изданието Оffsideplus.az, цитирано от „Тема Спорт“, разкри и кой е конкретният клуб, с който ще парафира той.

В информацията се допълва, че контрактът му ще бъде за 3 сезона и половина. Нефтчи се намира на трето място в местния шампионат, но титлата изглежда безвъзвратно изгубена, тъй като отборът изостава на 13 точки от лидера Карабах. Бившият нападател на ЦСКА Ахмед Ахмедов бе преотстъпен в Нефтчи през пролетта на 2021 г. и с гол в заключителните секунди на сезона донесе титлата на отбора.

Червените се разделиха с Морено на 7 януари, като го обвиниха в липса на дисциплина и професионализъм. Той пристигна в ЦСКА преди две години – в началото на 2022-ра, без да е желан от треньора Стойчо Младенов, а дотогава бе играл само в родината си. Сега 24-годишният нападател ще опита късмета си в Азербайджан с екипа на Нефтчи. Наскоро Локо Пловдив трансферира атакуващия футболист Алфа Конте в тима.