ЦСКА тресна с 3:0 Ботев Враца в среща от 21-кръг на Първа лига на Националния стадион "Васил Левски". Два страхотни гола от далеч заби Тибо Вион (21, 61), един добави Тобиас Хайнц (36).

Така ЦСКА се изравни с Черно море на върха в класирането с по 45 точки, но варненци имат мач по-малко. Трети е Лудогорец с 42 т. и две срещи по-малко.

Ботев Враца е на предпоследно място с едва 13 пункта.

Повторен дебют за "червените" направи Фернандо Каранга след 6 години, както и това бе първи официален мач за норвежеца Улаус Скаршем.


Ботев Враца бе първият отбор, който се показа като по-опасен в мача. В петата минута на срещата Браян Переа бе изведен на чудесна позиция, а в последния момент Браян Кордоба от "червените" успя да му избие топката в корнер.

Малко по-късно Даниел Генов изскочи сам срещу вратаря на домакините, но Евтимов предвиди действията му, излезе предвидливо и изби топката от краката му. Веднага след това Генов отново центрира остро, но Скаршем блокира с тяло Илкер Будинов.

В 21-ата минута резултата откри Тибо Вион след туповен изстрел от над 20 метра. След разбъркване кълбото попадна в краката на Вион, който без да се замисля стреля от далеч и не остави никакви шансове на вратаря на гостите.

След половин час игра с великолепна намеса се отличи стражът на ЦСКА Димитър Евтимов, след като парира изстрел на излезлия срещу него Браян Переа. Минута по-късно дясната греда уцели Джонатан Линдест след страхотен извеждащ пас зад защитата на Тобиас Хайнц. С гола се размина и Фернандо Каранга, като негов удар с глава бе отразен от Федерико Рубио.

ЦСКА удвои аванса си в 36-ата минута след гол на Тобиас Хайнц. Норвежецът се възползва от изпусната топка на вратаря на гостите и с премерен удар с левия крак насочи кълбото в мрежата на врачани.

През второто полувреме ЦСКА продължи да търси трети гол, като той падна в 61-ата минута. Вторият си гол отбеляза Тибо Вион, който с уникален шут от далечна дистанция намери горния десен ълъл на вратата и резултатът стана класически.

В 71-ата минута в игра се появиха Данило Асприля, Станислав Шопов и Мартин Стойчев, а малко по-късно Юрген Матай и Емануел Шакич също влязоха в игра.

До края на срещата ЦСКА продължи да контролира събитията на терена, но до четвърти гол така и не се стигна. “Армейците" напълно заслужено стартираха пролетния дял с класическото 3:0.

В следващия кръг тимът на Ел Маестро ще има много трудно гостуване на лидера Черно море, а Ботев ще приеме във Враца Пирин в дерби на дъното на класирането. 

ЦСКА - Ботев Враца 3:0

ЦСКА: 25. Евтимов, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 15. Вион, 21. Юга, 7. Скаршем, 10. Линдсет, 14. Хайнц, 11. Фаетон, 9. Каранга

Ботев Враца: 34. Рубио, 10. Георгиев, 7. Будинов, 9. Генов, 21. Траоре, 23. Мендоса, 13. Ачков, 19. Переа, 20. Христов, 77. Велев, 24. Смоленски