Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков анализира вчерашната победа на "армейците" с 3:0 над Берое.

Задължително е да се отбележи, че ЦСКА показа приятен живец и настроение в предни позиции. Този път червените нанесоха сериозен брой удари в очертанията на противниковата врата за разлика от предишния шампионатен двубой на „Тича“, когато не улучиха целта нито веднъж.

Видяхме и постепенни атаки, чиято липса сериозно се усещаше в изминалите мачове. Но отново трябва да се направи забележката, че мачът на „Васил Левски“ приличаше повече на контрола, отколкото на реален тест срещу солиден опонент.

След второто полувреме срещу Арда, Фаетон направи нов силен мач, поставен на лявото крило. С най-доброто си представяне с червената фланелка пък се отчете Станислав Шопов, който очевидно може да донесе разнообразие в монотонната игра на ЦСКА. Друг е въпросът колко време беше нужно на треньорския щаб да разбере тези неща, след като човек с просто око би могъл да ги забележи.

През зимата Шопов дори бе на прага на раздяла с ЦСКА. А това е млад български футболист, който почти всички родни отбори биха привлекли с удоволствие. Загадка е и защо Фаетон толкова време беше мъчен в нападение, където бе очевидно, че не се чувства комфортно. Но все пак по-добре късно, отколкото никога…

Четете целия анализ на бившия треньор на ЦСКА Александър Станков в понеделнишкия брой на вестник „Тема Спорт“