Локомотив Пловдив надигра ЦСКА и напълно заслужено спечели. А развоят на мача може да бъде филмиран с работното заглавие „Апотеоз на едно пълно безсилие“. И този край на фарса беше най-естественото и логично нещо на света.

Мач след мач констатирахме, че сегашният ЦСКА притежава една от най-слабите и безидейни формация в цялата славна история на великия червен клуб. И рано или късно това трябваше да се случи.

Няма как отбор, който прави по 50 непредизвикани грешки на мач, без да има каквато и да е била идея как да си построява атаката, непрекъснато да се измъква невредим. Няма и как отбор, чиято защита е като кашкавал ементал, всеки път да му се разминава. Народът е казал мъдро – един път стомна за вода, два пъти, на третия се чупи. Е, при ЦСКА се счупи по-късно от третия път, но неизбежното се случи.

Ако се прави коментар за играта в срещата, то цялото внимание трябва да е към Александър Томаш и неговите подопечни, които изпълниха по прекрасен начин указанията на треньора. Точно заради избраната тактиката на Томаш първото полувреме се превърна в катастрофа за съперниците. Но отново им се размина, дори съдбата ги пожали с отменен гол и греда за противниците.

Пълният анализ на Жаклин Михайлов четете в днешния брой на "Тема спорт"