Следващите дербита между ЦСКА и Левски може да се играят без публика, ако в предстоящия сблъсък между червени и сини в събота се стигне до ексцесии по трибуните.

От клуба-домакин на предстоящия мач ЦСКА потвърдиха, че на Националния стадион ще може да присъстват фенове и на двата отбора, но при наличие на ексцесии, хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката последващите действия ще бъдат крайни и вероятно следващите дербита ще се играят без публика. От ЦСКА се надяват разумът да надделее и Вечното дерби да бъде празник.

Както е известно, в последните години феновете на двата отбора редовно се обстрелват със сигнални ракети, от които пострадаха хора по трибуните, а от Левски дори поискаха на мача да не присъстват привърженици на символичния гост.

Позицията на ЦСКА:

"След проведени три дълги срещи между ръководствата на ЦСКА, Левски и БФС, на които бяха предложени редица варианти за сериозни рестрикции, включително присъствието на агитка само на домакинския отбор, в крайна сметка финалното решение остана в клуба домакин. И тогава, и сега нашата категорична позиция е, че дерби без фенове не трябва да има, затова и “червени”, и “сини” привърженици ще бъдат допуснати да подкрепят отбора си.

Въпреки това изрично подчертаваме, че при наличие на ексцесии по трибуните и хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката, последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове. Вярваме, че разумът ще надделее и Вечното дерби може да бъде празник, а не война с потенциално фатални последици. 

Обръщаме внимание и на факта, че мерките за сигурност ще бъдат драстични. Ще има два пропускателни пункта, сериозни проверки, допълнителна проверка на билетите, включително и от икономическа полиция. Всеки, който се опита да внесе непозволени предмети на стадиона и/или да влезе с фалшив билет, има вероятност не само да не гледа мача на живо, но да бъде заведен под наказателна отговорност."

Снимка: Lap.bg