ЦСКА намери нов централен нападател. „Мач Телеграф“ съобщава, че 29-годишният Огнен Ожегович е набелязан за трансфер при „червените“. През настоящия сезон той вкара 16 гола за елитния гръцки Кифисия, който изпадна, финиширайки на предпоследно място в класирането.

Преди това Ожегович е минал през куп отбори – Волос, турските Маниса и Аданаспор, германския Дармщат и руския Арсенал Тула. Той е играл и за няколко сръбски тима, включително и в местните грандове Цървена звезда и Партизан.

Интересно е да се спомене, че Огнен Ожегович е разпалвал солидна война в Сърбия. През 2017 г. нападателят, който се води юноша на Цървена звезда, обявява в интервю за местна медия, че мечтае да спечели титлата със „звездашите“ и да я празнува заедно с феновете.

Той обаче уточнява, че това не е станало, защото ръководството на носителя на КЕШ от 1991 година „предпочита играчи от Гана и Уганда пред децата на Цървена звезда“. Малко след това обаче Огнен Ожегович е пред трансфер в Партизан, а феновете на „черно-белите“ скачат на война срещу тази идея на шефовете.

Бунтовете са солидни, но в крайна сметка нападателят подписва с Партизан в последния ден на трансферния прозорец срещу 300 000 евро, които отиват в касата на Чукарички. За да свали напрежението, тогавашният директор на „черно-белите“ Ивица Илиев обявява, че Ожегович всъщност е започнал кариерата си в школата на „черно-белите“.

Няколко дни по-късно и нападателят, който доскоро се е клел във вярност на Цървена звезда, потвърждава това, уточнявайки, че когато е бил на 13 години, е изкарал няколко седмици в школата на Партизан. Огнен Ожегович играе силно за „черно-белите“ и с това си спечелва трансфер в германския Дармщат, а сръбският гранд дори печели 100 000 евро, след като го продава за 400 000 евро.

Очаква се ЦСКА-София да вземе Огнен Ожегович срещу минимална сума или въобще да не плаща за нападателя. Трансферът е на финалната права.