Машина за асистенции е една от големите трансферни цели на ЦСКА. Става дума за крилото на Рапид Букурещ Фуншо Бамгбойе, пише „Мач Телеграф“.

Той е роден на 9 юни 1999 година и преди да акостира в северната ни съседка, е носил екипа на два унгарски отбора, като има и унгарски паспорт. 25-годишният футболист е в Рапид Букурещ от 2023 година, има 51 мача, 8 попадения и 9 асистенции. Определено головите подавания са силна страна на Бамгбойе който е дал 33 асистенции до момента в кариерата си от общо 200 мача. Неговият договор с Рапид Букурещ изтича през това лято, но клубът има опция да го удължи с още година.

Очаква се до края на седмицата ЦСКА да обяви поне двама нови футболисти. “Армейците” са приготвили сериозна сума за трансфери, като за лятото е предвиден бюджет от 2,5 млн. евро.

Любопитно е, че има важна промяна в спортно-технически аспект за „червените“. Основната дума по селекцията ще е вече на треньора, в случая Томислав Стипич. Преди време от „Армията“ заявиха, че занапред последната дума по селекцията ще е на скаутското звено и главният скаут, в случая Иван Славов, като и треньорът ще дава своето одобрение. Томислав Стипич специалист вече е набелязал няколко нови попълнения за началото на сезона, които иска да привлече в редиците на 31-кратните шампиони. За отбелязване е фактът, че за пръв път от близо 10 години треньор на ЦСКА може да е основна движеща сила в селекцията.