Защитникът на Милан Кристиан Сапата изплю камъчето за неуспехите на Филипо Индзаги като треньор на тима. Според колумбиеца Пипо имал проблеми с част от играчите в тима, което се отразявало и на резултатите.

В Италия се говори от месеци, че Индзаги няма да бъде треньор на Милан през следващия сезон, а самият Сапата приветства идеята на „Сан Сиро“ да се завърне Карло Анчелоти.

„Беше трудна година за Милан, защото треньорът имаше проблеми с играчите. Беше много трудна години за всички ни, а този напрегнат климат в съблекалнята рефлектира на представянето ни на терена“, каза Сапата.

„Хубавото е, че всичко свърши и сега мога да се концентрирам за представянето си за националния отбор на Колумбия. Не знам защо Индзаги не ми даваше да играя по-често, не съм имал лични проблеми с него. Може би следващият сезон, ако Анчелоти дойде, нещата ще се наредят и клубът ще тръгне нагоре. Никой от нас не знае дали той ще дойде, но се надяваме. Той е страхотен треньор и се надяваме да работим с него“, каза още защитникът.