Милан чукна с 1:0 Александрия в първа среща от полуфиналите за Купата на Италия. Единственото попадение в мача заби лошото момче на "червено-черните" Марио Балотели от дузпа в края на първото полувреме.

Милан като цяло контролираше мача, надигра изцяло третодивизионния си съперник и в крайна сметка си взе победата, която почти сигурно му гарантира участие на финала.

Александрия заслужава само добри думи за представянето си в мача и за достигането си до тази фаза на турнира.

Все пак има още един мач на "Сан Сиро", в който ще се реши кой ще играе на финал, където Милан или Александрия ще спорят с Ювентус или Интер.


Срещата започна с натиск за Милан и "росонерите" можеха да вкарат още в 7-ата минута, но Алесио Романьоли пропусна да опъне мрежата.

Последва нов шанс за "червено-черните", но този път Марио Балотели от чиста позиция стреля в аут. В 22-ата минута дойде и първото положение за Александрия, но Масимо Ловизо от чиста позиция стреля до гредата.

След половин час игра Андреа Поли пропусна за Милан, последва го и Марио Балотели. Така се стигна до 43-ата минута, когато Милан спечели дузпа и Балотели вкара от бялата точка за 0:1.

Второто полувреме започна с пропуск на Кейсуке Хонда. Последваха спокойни минути, в които играчите на Милан контролираха играта и спокойно разиграваха в средата на терена.

След час игра Александрия можеше да изравни, но Рикардо Бокалон се размина с попадението. Девет минути по-късно отново Рикардо Бокалон размина защитата на Милан и стреля остро от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Това бяха силните минути на Александрия, но така и не се стигна до изравняване. Постепенно Милан отново взе инициативата, но в 84-ата минута Мбайе Нианг прати топката в гредата.

До края не се случи нищо интересно и Милан победи в първия полуфинал за Купата на Италия. Ревъншът е на стадион "Сан Сиро".