Милан - Карпи, мач от 34-ия кръг на италианската Серия А, стадион "Сан Сиро", 21:45 часа българско време

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Лопес, Абиати

Защитници: Абате, Алекс, Антонели, Калабриа, Де Шилио, Ели, Мексес, Романьоли, Сапата

Халфове: Бонавентура, Хонда, Маури, Локатели, Монтоливо, Боатенг, Поли

Нападатели: Бака, Балотели, Менез

Контузени: Бертолачи, Адриано, Нианг

Наказани: Куцка

Прогнозата на Gol.bg:

Милан спечели първия си мач след ерата Синиша Михайлович и записа първи успех след пет поредни издънки. В цялостното представяне на "росонерите" при победата над Сампдория (1:0) обаче не се видяха някакви сериозни разлики.

Все още изглежда рано да се хранят някакви сериозни надежди за нещо повече от Милан под ръководството на Кристиан Броки. За новия треньор предстоят няколко наглед леки мача (след Карпи - гостуване на Верона и домакинство на Фрозиноне), в които отборът ще трябва да набере необходимата инерция за финала за купата срещу Ювентус на 21 май.

Интересно е какви промени ще направи Броки в състава, тъй като ще липсват двама основни футболисти в средата на терена. От мача със Сампдория с травма е Андреа Бертолачи, а Юрай Куцка е наказан.

Според информациите в Италия Кевин-Принс Боатенг ще играе зад дуото Бака-Балотели, докато Джакомо Бонавентура ще бъде върнат по-назад в халфовата линия.

Карпи изплува от зоната на изпадащите с важна победа 4:1 над Дженоа в миналия кръг, а след вчерашните мачове остана над чертата.

Новакът в първенството разчита предимно на домакинските си мачове в борбата за оцеляване и на "Сан Сиро" ще се мъчи да открадне нещо, дебнейки съперника на контраатаки. Гостите ще са без наказания Галиоло.

Милан е длъжен пред феновете си да печели подобни мачове, още повече че петият в класирането Фиорентина може да се окаже само на четири точки четири кръга преди края на първенството. Повечето аргументи за победата са на страната на "росонерите".

Резултат: 2:0