Легендарният защитник на Милан Алесандро Костакурта заяви, че е впечатлен от Милан този сезон, но призна, че има притеснения от защитата на отбора. „Росонерите“ са на трето място в Серия А и феновете вече започнаха да мечтаят за завръщане в Шампионската лига.  

„Монтела е отговорен за тези успехи, защото вдигна цената на Милан. Той е невероятен професионалист и вдигна нивото на целия отбор със своята лично. Преди беше избухлив, но сега е много търпелив. Рецептата на всичко това е много работа, защото е видно, че в тима няма достатъчно качество.

Той успя да направи от подръчните материали много добър отбор. Това показва колко гъвкав и интелигентен е той. Сега Милан има отбор, група от играчи, в която всеки един помага на този до себе си.

Вижте последните няколко минути в мача с Палермо. Игнацио Абате беше много изморен, но когато Сусо получи топката, той се придвижи, за да му даде още една възможност. Това е много важен знак. Това е разликата между Милан и Интер в момента. Те не си помагат един на друг, духът в отбора го няма.

Наистина много ми харесва италианският проект в Милан, много е интересен. Тимът се освободи от играчи като Филип Мексес и Жереми Менез, които нямаше да се впишат в отборния дух. Именно с дух може да се стигне до Шампионската лига“, коментира Костакурта.

„Честно казано, Милан все още не разполага с отбор за Шампионската лига, докато други отбори са по-напред в това отношение. Мисля, че Юве, Рома и Наполи са по-напред в развитието си – технически и тактически. Те имат много силни състави, но липсата на мачове в Европа сега ще даде предимство на Милан.

С няколко ново попълнения този отбор ще получи още опит. Трябва му нов централен защитник и разиграващ полузащитник, но защото Мануел Локатели няма алтернатива в момента. Това вероятно ще стане през януари, след смяната на собствеността. Големият проблем обаче е в защитата. Там Монтела трябва да разреши някои неща, защото това е най-слабото звено в отбора в момента“, каза още Костакурта.