Младият защитник на Милан Давиде Калабрия заяви, че треньорът на тима Дженаро Гатузо заслужава нов договор и освен това скоро ще бъде един от най-добрите специалисти в света. Рино наследи на поста Винченцо Монтела през ноември и в последно време “росонерите” правят страхотно впечатление. 

“Ювентус спечели почти всичко възможно в последните години, така че ще ни бъде трудно срещу тях. Ние обаче няма да се плашим, защото играем добре, вкарваме много и допускаме малко. 

Дибала е много качествен играч и прави разликата в мачовете. Игуаин обаче също е прекрасен нападател и трябва да внимаваме с него. Не бива да ги изпускаме дори за секунда, защото след това ще е късно. 

Преди да дойде Гатузо имах много контузии. Той обаче ме подготви да дам най-доброто от себе си, каза ми кое е важно за моята физика и ми даде увереност. За млад играч като мен е важно да играя редовно. Знам какви са моите отговорности и съм готов да дам всичко от себе си за отбора. 

Гатузо заслужава нов договор. Той има характерът и желанието, което ни бута напред. Надявам се, че един ден ще стане един от най-добрите треньори в света. Ако успеем да се класираме за Шампионската лига, ще си обръсна главата като Патрик Кутроне. Ще бъдем като бръснати близнаци”, каза Калабрия.