Алесио Романьоли призна, че се наслаждава на живота в Милан и засипа с похвали Кшищоф Пьонтек и Джанлуиджи Донарума. Полякът наниза три гола в първите си три мача за тима, докато Донарума ще навърти 150 мача срещу тима на Кирил Десподов - Каляри в неделя, въпреки че е на крехката възраст от 19 години. 

“Намираме се в добра серия. Разочаровани сме, че не победихме в гостуването си в Рим, защото щяхме да увеличим преднината си от Рома за 4-то място. Все пак сме близко до Интер, но до края на сезона има още много време. 

Отпаднахме от Лига Европа и сега ще имаме само по един мач на седмица. Трябва да бъдем пределно концентрирани и да вземем възможно най-много точки до края на сезона. Битката за първите 4 места в класирането ще бъде дълга, но има толкова много мачове и е рано да се правят заключения. 

Трябва да продължим да се развиваме. Ще имаме още много директни сблъсъци. Предстои ни мач с Аталанта, дерби, а освен това понякога наглед лесните мачове не са никак лесно. Трябва да дадем всичко от себе си, за да изпълним поставените цели. 

Защитната ни линия започва от нападателите и благодарение и на техния труд допускаме все по-малко голове. Един нападател трябва и да вкарва често. Пьонтек вкара два пъти в дебюта си, движи се добре по терена и отбеляза и срещу Рома. Доволни сме, че го имаме и се надяваме да вкарва поне по веднъж на мач. Голямата ни цел е да влезем в Шампионската лига. 

Пьонтек ме впечатли с желанието си за игра и с глада си за победи. Той иска да покаже на всички на какво е способен, а това е много важно. Млад е и е на правилния път. 

Донарума е феномен. Винаги съм го казвал. Той играе на много високо ниво, а там всеки допуска грешки. Но Джиджио направи такова впечатление в Серия А и в националния отбор, а е само на 19 години. Малцина са способни на такова нещо”, каза Романьоли.