Милан победи с 3:2 Болоня като гост и записа втори пореден успех в Серия А. Главният “виновник” за резултатния двубой на “Ренато Дал'Ара” се оказа френския защитник Тео Ернандес, който вкара по един гол и за двата отбора, а отделно направи и дузпа за домакините. Иначе Кшищоф Пьонтек бе дал аванс на “росонерите” в 15-та минута от дузпа, а само за 8 минути Ернандес направи 2:0 и после 2:1. Джакомо Бонавентура отбеляза в началото на второто полувреме третия гол за Милан, но в края на мача Никола Сансоне (84) реализира от бялата точка, след нарушение на Ернандес срещу Орсолини. 

С този успех Милан вече е на 10-та позиция в класирането с 20 точки от 15 мача, само на една от 7-мия Наполи. Болоня е 12-ти с 16 т. 

Двубоят започна по прекрасен начин за Милан, след като Кшищоф Пьонтек вкара от дузпа още в 15-та минута. Полякът сам си изработи наказателния удар, след като бе съборен от Матия Бани в наказателното поле, а след това хладнокръвно реализира от бялата точка. 

След още 15 минути Милан вкара и втори гол. Сусо намери по фантастичен начин Тео Ернандес в наказателното поле на Болоня. Френският защитник пое и хладнокръвно простреля Скорупски за втори път в мача. Ернандес се разписа във втори пореден мач за “росонерите”, след като бе точен и при успеха над Парма (1:0) в предишния кръг. 

Малко след това обаче Ернандес имаше нещастието да си отбележи автогол. След изпълнение на ъглов удар последва разбъркване в наказателното поле на Милан и в мелето топката се отби в тялото на французина, за да излъже фатално Джанлуиджи Донарума за 1:2. 

Още в началото на второто полувреме обаче Джакомо Бонавентура пак върна аванса от два гола на “росонерите”. Защитниците на домакините не успяха да изчистят добре едно центриране от дясното крило, а Бонавентура дебнеше на границата на наказателното поле. Последва фалцов удар с левачката тип “Меси”, който остави Скорупски без възможност за отговор - 3:1. 

Малко след това Болоня бе близо до втори гол. Бившият полузащитник на Милан Андреа Поли стреля от чиста позиция, но Донарума показа рефлекси и отрази. На другата врата и Скорупски показа класа в 57-та минута, когато спаси много опасен удар на Чалханоглу от границата на наказателното поле. 

Болоня опитваше с всички сили да се върне в мача и в 78-та минута Никола Сансове стреля над вратата. Най-любопитната ситуация в мача бе в 82-та минута, когато Орсолини бе изблъскан в гръб от Ернандес в наказателното поле на Милан. Реферът първоначално бе категоричен, че дузпа няма, а дори даде жълт картон на Сантандер заради протестите. Минута по-късно обаче реферът си послужи с ВАР и посочи бялата точка. Сансоне стреля мощно в долния десен ъгъл на Донарума, който предвиди това, но нямаше как да стигне до топката - 2:3. 

До края натискът на Болоня не даде резултат, а “росонерите” дори можеха да увеличат аванса си при една от контраатаките. В крайна сметка гостите устискаха крехката си преднина и си тръгнаха с трите точки. 

Болоня - Милан 2:3 

0:1 Кшощоф Пьонтек 15’-д

0:2 Тео Ернандес 32’

1:2 Тео Ернандес 40’-автогол 

1:3 Джакомо Бонавентура 46’

2:3 Никола Сансоне 84’-д 

Болоня: Скорупски, Томиясу, Бани, Данило, Денсвил, Поли, Джемайли (64 - Сантандер), Схаутен (46 - Сванберг), Сков Олсен (78 - Орсолини), Сансоне, Паласио

Милан: Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Ернандес, Кеси, Бенасер (70 - Билия), Бонавентура (79 - Пакета), Сусо, Чалханоглу (85 - Кастийехо), Пьонтек