Последните слухове за Ралф Рангник само потвърдиха, че в Милан има различни гледни точки, които вече са станали несъвместими. Паоло Малдини и Звонимир Бобан, които отговарят за спортно-техническата част при росонерите, имат коренно различна визия за бъдещето на клуба от изпълнителния директор Айвън Газидис. Ябълката на раздора е треньорският пост. 

По всяка вероятност Стефано Пиоли ще довърши сезона, но от лятото се очаква силна фигура да поеме тима. Бившите легенди на росонерите държат на завръщането на Масимилиано Алегри, докато Газидис предпочита Рангник, пише "Тема спорт". Поради тази причина в следващите дни ще има среща между двете страни за изясняване на ситуацията.

Собствениците на Милан от хеджфонда "Елиът" избраха Газидис, за да вдъхне нов модел на управление, но без успехите на терена и очертаващото се ново отсъствие от Шампионската лига много трудно могат да се привлекат рекламодатели и свежи средства. Накратко - при росонерите се получи късо съединение и, изглежда, трудно може да се излезе от тази ситуация.

Това налага вземането на консенсусно решение за треньора. И тук се сблъскват двете философии. Малдини и Бобан залагат на Алегри, който е последният наставник, извел Милан до титлата и участие в Шампионската лига.

Газидис винаги е твърдял, че уважава историята на росонерите, но се позовава на модели, които крият рискове и не се знае доколко ще са адаптивни. Защото бившият изпълнителен директор на Арсенал вижда в Рангник не само треньор, а мениджър от английски тип, което няма традиция на Апенините.

Довечера от 21:45 часа на Милан предстои деликатна визита на Фиорентина в двубой от 25-ия кръг на Серия А. След 4 мача без победа (0-1-3) виолетовите възкръснаха с 5:1 като гости на Сампдория миналия уикенд и на "Франки" ще се разбере дали това е епизодичен фойерверк, или кризата е преодоляна. Милан пък е с 3 победи и равенство при последните си 4 визити в Тоскана.