Фиорентина и Милан завършиха наравно 1:1 в мач от 25-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Артемио Франки".

Двата тима си размениха по няколко атаки в началото, като най-доброто положение се откри пред Миленкович, но Джанлуиджи Донарума спаси. На отсрещната врата Хакан Чалханоглу можеше да бъде и по-концентриран.

В 34-ата минута неостаряващият ветеран Златан Ибрахимович показа невероятната си класа. Той успя сам да измъкне топката пред наказателното поле на съперника, премина покрай двама противникови футболисти и вкара, но попадението беше отменено след намесата на системата VAR. Оказа се, че таранът е играл непозволено с ръка.

Малко след почивката вратарят на гостите Джиджи Донарума беше заменен принудително, но това не се отрази на Милан и Анте Ребич откри резултата след грешка в защитата на домакините. Така нападателят се разписва в четвърти пореден двубой. 

В средата на втората част Фиорентина остана с 10 души, тъй като Далбер беше изгонен за нарушение срещу Ибрахимович.

Към края на мача обаче бившият футболист на Милан Патрик Кутроне спечели дузпа за "виолетовите" и Ерик Пулгар не сбърка от бялата точка.

Кутроне можеше да запише асистенция в добавеното време на мача, но Касерес не се възползва от подаването му и би право в тялото на Бегович.

Милан е седми в таблицата с 36 точки в актива си, докато Фиорентина е 13-и с 29 пункта на своята сметка.

 

Фиорентина - Милан 1:1

0:1 Анте Ребич - 57'
1:1 Ерик Пулгар - 85', дузпа