Милан официално уволни директора на клуба Звонимир Бобан, след като той влезе в публичен спор със собственика Иван Газидис, който на свой ред декларира „пълна подкрепа“ към треньора Стефано Пиоли, въпреки разкритията, свързани с разговори на Газидис с Ралф Рангник.

Ситуацията в клуба стигна до връхната си точка, след като Бобан разкри пред „Гадзета дело Спорт“, че Газидис е „действал зад гърба ни“ като се е свързал с Рангник с предложение да поеме клуба от следващия сезон.

„Милан потвърждава, че е уведомил Звонимир Бобан за разтрогването на неговия договор като футболен директор в клуба с незабавен ефект. Клубът благодари на Звонимир за неговата служба в клуба през последните девет месеца и му желае всичко най-добро в бъдеще“, се казва в съобщението.

„Клубът ще продължи да подкрепя Стефано Пиоли и неговият екип във всяка дейност и гледа оптимистично към оставащите мачове от сезон 2020. Амбициите на клуба остават завръщане към най-високото ниво на европейския футбол, докато инвестира отговорно с оглед на финансовия феърплей на УЕФА.“