Златан Ибрахимович няма да остане в Милан през следващия сезон, тъй като не е привлечен от проекта на изпълнителния директор Айвън Газидис. 

38-годишният нападател е в родната си Швеция, страната, избрала да не налага строги ограничения и затваряне на границите си, за разлика от голяма част от западния свят.

В дома си в Малмьо Златан може по-добре да размисли за бъдещето след края на пандемията. Бъдеще, което, изглежда, не е в червени и черни нюанси. Тези, които са близко до Ибра, казват, че той се чувства разочарован от завоя, предприет от Милан.

Дуетът Малдини - Бобан планираше състава за следващия сезон със Златан в центъра на проекта след 3- месечното му вълнуващо въздействие върху отбора. Но сценарият се промени. Звоне вече го няма, а Паоло може да се сбогува през юли. 

Спечели линията на Газидис, с когото Ибра все пак ще има разговор в края на сезона. Но тези, които познават Ибрахимович, са сигурни, че шведът няма да приеме новия курс на изпълнителния директор.

Твърди се, че в Милан вече са намерили заместник на шведа в лицето на Аркадиуш Милик от Наполи. Затова бъдещето му не е свързано с Милан и по-скоро ще окачи бутонките на пирона. Размисли Ибра гледа две хиляди километра на юг и вижда неща, които не му харесват. Идилията на четвъртия етаж на виа "Алдо Роси" бе разрушена. 

Първо Малдини се изказа остро, след това избухна Бобан, а Газидис отговори с тежката артилерия. Бъдещето на Златан беше неприятен страничен ефект от битката, тъй като той се оказа практически за една нощ без един от хората, заради които се върна, а другият напуска в края на сезона. 

Няколко дни преди разкола Райола нарече Златан щастлив човек, но това се промени. Напоследък близките около шведа го описват разочарован и огорчен. Толкова, че оставането му в Милан е химера. 

Ибра всъщност започваше да свиква с идеята да изкара още един сезон, след което да заеме ръководен пост. Сега опцията е отказване. Златан е говорил няколко пъти само с треньора Стефано Пиоли във връзка с тренировките, но и за да разбере подробности за ситуацията и да се опита да планира краткосрочното си бъдеще. 

Чутото не го устройва и следващият сезон без приятелите му Бобан и Малдини не е опция. Засега Златан се забавлява в социалните медии. Онзи ден публикува видео, в което демонстрира трик от фрийстайл, след което коментира пост от бившия му клуб ЛА Галакси, който припомни негов фантастичен гол от 40 м.

"Попитаха ме дали съм готов, но истинският въпрос беше, дали МЛС е готов". Чиста проба Ибрахимович.


Материал на Фокус