Спортистите се обединиха в борбата срещу коронавируса. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той каза, че големите звезди правят дарения в борбата срещу заразата, която блокира планетата. "Светът на спорта се мобилизира буквално за няколко дни. Състезателите могат да са в застой откъм работа, но за сметка на това не стоят с кръстосани ръце. От Златан Ибрахимович, до Руди Гобер, Пол Погба, Валентино Роси, даже Роман Абрамович. Ставаме свидетели на все по-големи инициативи за подпомагане на болници", заяви гостът, след което даде и по-конкретни примери. 

"Ибрахимович използва своята популярност и събира средства за дарения от колегите си. Нападателят на Милан ще извади и от своя джоб. И направи изказване в типично негов стил: "Ако вирусът не отиде при Златан, тогава Златан ще отиде при вируса". Отделно Леонардо Бонучи дари 120 000 евро, Лоренцо Инсиние 100 000, Федерико Бернардески – 60 000, Франк Рибери – 50 000, Пол Погба обяви, че събира средства от феновете си. И колкото събере, сам ще удвои сумата. Интересен е случаят и с Руди Гобер, който е сред заразените. Баскетболистът на Юта Джаз първоначално се държеше с надсмешка за коронавируса и на пресконференция опипа всички микрофони. Но сега дари 500 000 евро. Част от тях ще отидат за служителите на Юта Джас, които след спирането на НБА са безработни. Легендата в мотоциклетизма Валентино Роси беше един от първите, които реагираха. Той закупи дихателни апаратури", разказа още Коларов.

Много клубове също направиха дарения, макар че ще бъдат сериозно ощетени от финансовата криза, която се задава. "Футболистите на Борусия Мьонхенгладбах Маркус Тюрам и Аласан Плеа се отказаха от заплатите си, за да помогнат на клуба в този тежък момент", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор