Легендата на Нидерландия и Милан Рууд Гулит можеше да бъде легенда и на Байерн Мюнхен, защото трансферът му му е бил напълно реален.

Вестник "Абендцайтунг" връща лентата назад с признанията на бившия президент на Байерн Ули Хьонес, който е работил по привличането на "лалето" докато беше спортен директор.

"С Франц Бекенбауер отлетяхме за Милано, за да посетим Гулит. Сутринта бяхме у тях в 9.30 часа, но всички бяха заспали, с изключение на иконома. Да, Гулит имаше иконом. Човекът ни покани вътре и ние пихме кафе, докато Рууд се събуди. Цялата тази случка беше луда", разказа Хьонес.

"Все пак се разбрахме с Рууд за трансфера и той дори пристигна в Мюнхен за контролни прегледи при доктор Мюлер-Волфарт. Все още всичко беше уточнено и сигурно. Вечерта излязохме на вечеря, Гулит остана да спи у нас. Всичко беше сигурно, трансферът беше уреден."

"На следващата сутрин обаче той ми каза, че трябва да лети за Милано, за да говори с жена си. И вечерта се отказа. И до днес не зная каква беше причината", допълва Хьонес.

Както е известно, Рууд Гулит е един от най-силните футболисти в света през 80-те и 90-те години на миналия век. Носителят на Златната топка за 1987 година е европейски шампион с Нидерландия през 1988 година, а с Милан печели три пъти Серия "А" и два пъти КЕШ. 

Има зад гърба си три неуспешни брака, като от всяка своя бивша жена има по две деца. Третата му жена е Естел Кройф, племенница на легендата Йохан Кройф.