Интер – Милан, мач от 4-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Де Фрай, Д‘Амброзио, Коларов, Хакими, Брозович, Видал, Барела, Перишич, Лукаку, Мартинес
Треньор: Антонио Конте 

Милан: Донарума, Калабриа, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастийехо, Чалханоглу, Салемакерс, Ибрахимович
Треньор: Стефано Пиоли

Прогноза на Gol.bg:

Интер и Милан се изправят един срещу друг в едно от най-лютите дербита не само в Италия, но и в Европа. Този път сблъсъкът се очаква с още по-голям интерес, защото в последно време и двата отбора се намират във великолепна форма (б.р. – виж статистиката по-долу).

Но Антонио Конте има проблеми за решаване. Той няма да може да разчита на шестима футболисти, които са с положителни проби за коронавирус. Това са Ашли Йънг, Милан Шкриняр, Алесандро Бастони, Раджа Наинголан, Роберто Галярдини и Йонуц Раду.

Отделно Лаутаро Мартинес, Артуро Видал и Алексис Санчес се завърнаха късно от Южна Америка след мачовете на Аржентина и Чили и определено няма да се намират във върхова кондиция. Освен това бившият футболист на Арсенал и Манчестър Юнайтед е с контузия и до последно е под въпрос за Дерби дела Мадонина.

Очаква се за Милан да не играят Лео Дуарте, Матео Мусакио, Андреа Конти и Матео Габиа, които са с различни контузии. Добрата новина за Стефано Пиоли е, че Златан Ибрахимович е здрав след коронавирус и ще вземе участие в дербито. Анте Ребич е под въпрос заради изкълчен глезен, но Хакан Чалханоглу е на разположение.

Турският национал се намира във фамозна форма и след възобновяването на футбола има пряко участие в 14 гола за "росонерите" – 6 попадения, 8 асистенции. Единствено Лео Меси е пред него в тази класация за същия период.

И представянето на Чалханоглу съвпадна с отличните резултати на Милан, които осигуриха треньорския пост на Пиоли за постоянно. 7-кратният шампион на Европа не е губил след обявяването на пандемията – за последно с 1:2 от Дженоа на 8 март. От тогава изминаха 19 мача, от които Милан спечели 15 (плюс дузпите с Рио Аве) и 4 завършиха наравно.

В последно време обаче статистиката в дербито е в полза на "нерадзурите". "Синьо-черните" спечелиха последните четири двубоя срещу градския съперник (4:2, 2:0, 3:2 и 1:0), а последният успех на "червено-черните" в калчото срещу Интер е отпреди 8 дербита – 5 загуби и 3 равенства.

Нашата прогноза е, че тази вечер ще станем свидетели на много голове и съперниците ще поделят точките.

Прогноза: Интер – Милан 2:2