Треньорът на Милан Стефано Пиоли прие философски загубата от Лил (0:3) в двубой от 3-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Това е първи неуспех за "росонерите" от началото на сезона. Специалистът смята, че загубата ще им бъде за урок в бъдеще.

"Изправихме се против силен отбор и сами усложнихме живота си. Милан започна добре мача, но мислех, че ще бъдем по-опасни в атака, но не можахме да създадем достатъчно шансове.

Неминуемо се отвориха пространства, когато тръгнахме напред срещу толкова силно контраатакуващ отбор, това помогна на Лил. Ние, както винаги, оценяваме положителните и отрицателните аспекти. За първи път от дълго време в нашата игра има повече негативи, отколкото положителни неща.

Милан не бе себе си и допусна грешки, а Лил е отборът, който знае как да се възползва от такива грешки. Аз съм треньорът на този отбор, подготвях се за този мач и мога да ви уверя, че не подценяваме никого. Също така не изпуснахме от поглед правилното отношение.

Това е само урок за нас и от него ще направим правилните изводи. Не забравяйте, че имаме млад отбор, но в същото време той има достатъчно зрялост и ние знаем как да реагираме на трудностите", каза Пиоли.