Златан Ибрахимович донесе точката за Милан при изненадващото равенство 2:2 с Верона на "Сан Сиро" в мач от 7-ия кръг на Серия "А".

Шведската звезда изпусна дузпа, после уцели и греда, а в края гол на домакините беше отменен заради него. В продължението обаче Ибра беше точен с глава и спаси "росонерите" от загуба.

Гостите изненадващо дръпнаха с две попадения. Антонин Барак откри резултата още в самото начало, а после Давиде Калабрия си заби автогол. В 27-ата минута и Джанджакомо Маняни вкара топката в собствената си врата, а положенията пред Ибра се откриха след почивката, преди да оформи крайния резултат.

Така Милан събра 17 точки и продължава да е лидер с 2 т. пред Сасуоло. Верона е с 12 т. и заема 8-мо място. 


Мачът започна отлично за Верона. Още в 5-ата минута Никола Калинич получи прецизно подаване и стреля към долния ляв ъгъл. Джанлуиджи Донарума обаче предугади намеренията му и изби в корнер. След неговото изпълнение топката срещна гредата и при добавката Антонин Барак я вкара във вратата за 1:0!

В 19-ата минута гостите удвоиха преднината си. Давиде Калабрия се опита да избие центриране, но вместо това си заби автогол за 2:0! След почти половин час игра Милан се върна в мача. Франк Кесие стреля, Джанджакомо Маняни се опита да спре пътя на топката, но вместо това и той си заби автогол за 1:2!

След половин час игра Тео Ернандес беше изведен сам срещу вратаря и шутира в долния ляв ъгъл, но Марко Силвестри спаси.

След почивката "росонерите" натиснаха и попадение на Хакан Чалханоглу беше отменено за засада. В 64-ата минута вратарят на Верона изби нов изстрел на Ернандес, а секунди по-късно Милан спечели дузпа за нарушение срещу Кесие.

Зад топката застана Златан Ибрахимович, който прати топката високо над напречната греда и пропусна отлична възможност да възстанови равенството в сблъсъка. В 77-ата минута шведската звезда засече с глава, но този път напречната греда го лиши от осми гол в калчото през сезона.

 В 90-ата минута гол на Калабрия пък беше отменен за игра с ръка на Ибра, но дълбоко в добавеното време шведът все пак вкара. Той беше точен с глава, с което донесе точката за Милан. 

Милан - Верона 2:2

Голмайстори: 0:1 Барак (6), 0:2 Калабрия (19-авт), 1:2 Маняни (27-авт), 2:2 Ибрахимович (92)