Милан продължава да демонстрира чудовищна форма в Серия "А", след като снощи постигна първа победа като гост над Наполи от 2010 година насам – 3:1.

През този сезон в калчото "росонерите" още не познават вкуса на загубата, въпреки че имаха тежки мачове с лидерите в класирането. Освен на "Сан Паоло", още с Интер (2:1) и Рома (3:3).

Като се вземат двубоите и от края на миналия сезон, 7-кратният първенец на Европа не е губил в първенството в 20 поредни случая – 15 победи и 5 равенства. И за първи път от сезон 2003/04 спящият гигант има поне 20 точки след 8 кръга в Серия "А". През въпросния шампионат Милан спечели титлата на Италия.

Според помощник треньора Даниеле Бонера, който водеше отбора срещу Наполи заради положителна проба за коронавирус на Стефано Пиоли, това не е случайно. 

"Победата е много важна. Тя показва, че сме на прав път, но е твърде рано да говорим какво може да се случи през май. Говорих с Пиоли веднага след мача и той беше наистина радостен, дори видя момчетата в съблекалнята. Разполагаме с чудесен отбор и искаме да останем на върха колкото се може повече. Това не е проблясък, ние работим от доста време, за да стигнем дотук", каза бившият защитник, след което разкри и един от ключовете към добрите резултати на Милан.

"Имаме голямо подобрение в нагласата за мачовете, играчите влизат в тях максимално концентрирани. Никой не ни задължава да печелим всеки мач. Искаме обаче постоянно да се развиваме и да ставаме по-добри като отбор", добави Бонера.

В следващия кръг Милан приема Фиорентина и ще се опита да прекъсне серията от две поредни загуби от "виола" на "Сан Сиро" – 1:3 и 0:1. Мачът е насрочен за 29 ноември от 16.00 часа.