Милан продължава да демонстрира прекрасната си форма в Серия А, след като тимът постигна поредната си победа в първенството – 2:0 срещу Фиорентина, а преди това „росонерите“ спечелиха като гост срещу Наполи за първи път от 2010 година насам, надделявайки с 3:1.

През този сезон в Серия А Милан все още не познава вкуса на загубата, въпреки че вече изминаха някои доста тежки мачове с отборите в челните позиции на класирането. Освен на "Сан Паоло", Златан Ибрахимович и компания взеха важни точки и в двубоите с Интер (2:1) и Рома (3:3).

Като се вземат предвид и мачовете от края на миналия сезон, 7-кратният първенец на Европа не е губил в първенството в 20 поредни срещи – 15 победи и 5 равенства. По този начин за първи път от сезон 2003/04 италианският гигант има поне 20 точки след 8 кръга в Серия "А". През въпросния шампионат Милан в крайна сметка печели титлата в Италия.

Една от основните причини за невероятния старт на тима е Златан Ибрахимович. Големият швед се завърна на "Сан Сиро", когато нещата не изглеждаха добре за клуба, но нападателят успя напълно да промени атмосферата.

На 39 години той можеше да се радва на последната си заплата в по-малко конкурентна лига. Въпреки това обаче Ибра си постави за лична цел да върне Милан на върха на европейския футбол.

Последователните и професионални изяви на шведа служат за пример на всички и вдъхват допълнителна вяра на останалите играчи в състава.

Мина близо десетилетие от последния път, когато Милан бе смятан за един от най-големите отбори в света, като вече години наред тимът се крепи на натрупаната се репутация и голямо име. Желанието на привържениците на клуба, а дори и на романтиците във футбола, е Милан отново да заеме мястото си сред елитната компания на европейските грандове, борещи се за най-значимите трофеи всяка година. Въпреки че сезонът е все още в началото си, моментната форма на футболистите на Стефано Пиоли загатва, че тимът има шансовете да постигне нещо специално през тази кампания.

Според помощник треньора Даниеле Бонера, който води отбора срещу Наполи заради положителна проба за коронавирус на Пиоли, това не е случайно.

"Победата срещу Наполи е много важна. Същото важи и за успеха срещу Фиорентина. Тези резултати показват, че сме на прав път, но е твърде рано да говорим какво може да се случи през май. Говорих с Пиоли веднага след мача и той беше наистина радостен, дори видя момчетата в съблекалнята. Разполагаме с чудесен отбор и искаме да останем на върха колкото се може повече. Това не е проблясък, ние работим от доста време, за да стигнем дотук", каза бившият защитник, след което разкри и един от ключовете към добрите резултати на Милан.

"Имаме голямо подобрение в нагласата за мачовете, играчите влизат в тях максимално концентрирани. Никой не ни задължава да печелим всеки мач. Искаме обаче постоянно да се развиваме и да ставаме по-добри като отбор", добави Бонера.

Материал на "Тема спорт"