Треньорът на Милан Стефано Пиоли поздрави "росонерите" за показания характер при равенството 2:2 в мач от 11-ия кръг на Серия "А", игран на "Джузепе Меаца".

Гостите поведоха с 2:0, но с две попадение на Тео Ернандес, едното от което в продължението на срещата, домакините се спасиха от първа загуба за сезона в калчото.

"Подходихме леко мудно в началото. Парма контраатакуваше много опасно. Важното е, че показахме, че сме отбор с характер и сърце. Това ме радва. Разбира се, че искахме да спечелим и имахме шансове да стигнем до победата. Парма вкара два гола с два удара във вратата, но е факт, че в тези ситуации ние допуснахме грешки. Когато Златан Ибрахимович го няма, играем по друг начин. С него имаме по-сериозно присъствие в наказателното поле", каза Пиоли.

"Парма заслужава поздравления за това, че извлече максимума от положенията си. Техните нападатели са добри в ситуации "един на един". При първия им гол, ние имахме числено предимство в наказателното поле, но въпреки това оставихме свободно пространство. Щеше да е различно, ако бяхме вкарали по-рано. Харесва ми, че не сме доволни от равенството, това показва, че имаме амбиция и изискваме повече от себе си. Милан от много време не е бил в Шампионската лига. Доказваме, че можем да се борим с всеки отбор и трябва да продължим по същия начин", добави Пиоли.