"Магията на Ериксен и позорът Ибра - Лукаку" е челното заглавие на спортната библия на Итария La Gazzetta dello Sport в сряда. Интер и Милан направиха страхотен мач за Купата, който "нерадзурите" спечелиха с 2:1 след късен обрат и невероятен гол на Кристиан Ериксен в седмата минута на добавеното време.

Това беше магията! Но за съжаление мачът ще се запомни най-вече с позора. Какво се случи? Двамата нападатели едва не се сбиха на терена в края на първото полувреме, а белгиецът призоваваше Златан да напуснат терена и "да се разберат". Шедът също изглеждаше готов за това. Те допряха главите си, а Златан беше главният виновник за избухването на скандала.

Според RAI и Sportmediaset бившият шведски национал е казал на Лукаку: "Хайде, отивай да се занимаваш с твоето ла*няно вуду някъде другаде, магаре такова", на което таранът на Интер е отговорил по следния начин: "Искаш да говорим за майка ми ли, кучи сине?" и е напусвал Ибрахимович.

Подигравката на Златан е свързана със случка от 2017 година, когато Лукаку още носеше екипа на Евертън. Тогава собственикът на "карамелите" Фархад Мошири заяви, че нападателят е отказал офертата за нов договор, защото е получил "вуду съобщение", изпратено от майка му.

Тя е присъствала на специален ритуал в Африка, на който е получила въпросното съобщение, че синът ѝ не трябва да остава в Евертън, а да подпише с Челси, припомня webcafe.bg. Лукаку тогава категорично отрече.

Ибра обаче успя да постигне целта си и разгневи страхотно белгиеца, който продължи да сипе обиде, докато останалите от Интер се опитваха да го озаптят, а Златан иронично се подсмихваше и това още повече ядоса неговия бивш съотборник в Манчестър Юнайтед. В крайна сметка и двамата получиха жълти картони от рефера Паоло Валери, а след почивката Ибрахимович беше изгонен, оставяйки Милан с човек по-малко. Лукаку пък изравни от дузпа и сложи началото на обрата.

След двубоя Ибрахимович се е извинил на съотборниците си в съблекалнята и е отрекъл, че е обидил Лукаку на расистка основа.