Интер се класира за полуфиналите в турнира за купата на Италия, след като елиминира градския съперник Милан с 2:1 на стадион "Джузепе Меаца".

Момчетата на Антонио Конте имаха предимство в притежанието на топката и точните удари през първата част, но техният противник изглеждаше по-опасен и заслужено откри резултата чрез Златан Ибрахимович в 31-ата минута.

Милан получи сериозен удар преди изтичането на час игра, когато "Ибракадабра" беше изгонен заради втори жълт картон. Малко след това Ромелу Лукаку изравни от спорна дузпа и Интер натисна здраво.

Логичното се случи в 97-ата минута (добавеното време беше от цели 10 минути), когато резервата Кристиан Ериксен стана герой за своите. На полуфиналите Интер ще играе с Ювентус или СПАЛ.


Още във втората минута "росонерите" можеха да открият резултата чрез Рафаел Леао, но неговият снаряд не намери целта. Преди това отлична работа за изграждането на атаката свършиха Тео Ернандес и Салемакерс.

Постепенно "нерадзурите" се активизираха и сътвориха няколко прилични атаки, които обаче бяха лишени от нужната острота и ставаха лесна плячка за отбраната на символичните гости. Милан отново беше близо до гола преди изтичането на четвърт час игра, но Брахим Диас не успя да завърши след докосване на Златан Ибрахимович.

В средата на първата част най-после напрежението се прехвърли и в наказателното поле на Милан, но Киприан Татарушану спаси с крак удара на Ромелу Лукаку с левачката. Иван Перишич върна отново за белгийския таран, но този път Алесио Романьоли се намеси в точния момент.

Тъкмо бе изминал половин час игра и Милан поведе чрез обичайния заподозрян - Златан Ибрахимович. Таранът получи подаване с глава от Суалихо Мейте и реализира в долния ляв ъгъл при четвъртото си докосване в пеналта.

Пет минути след почивката Татарушану трябваше да прави ново спасяване. Този път стражът на Милан реагира блестящо при удара на Алексис Санчес, получил много добро подаване от Ашраф Хакими.

Преди изтичането на час игра Милан получи сериозен удар, защото звездата на отбора Ибрахимович беше изгонен. Шведът получи втори жълт картон за нарушение срещу Коларов и реферът Паоло Валери го прати под душовете.

В средата на второто полувреме Интер получи дузпа, макар и с леко закъснение. Валери първоначално даде знак играта да продължи, но изгледа на видеоповторение спорната ситуация, при която Барела падна в пеналта на Милан след контакт с Леао. Ромелу Лукаку пое отговорността и вкара с помощта на гредата.

Главният съдия получи контузия в лявото бедро и малко след това беше заменен от четвъртия арбитър, което забави мача с шест-седем минути.

Преди изтичането на редовното време Милан беше обграден и изцяло се защитаваше, но Татарушану се представи на висота. Заради забавянето на играта покрай дузпата и смяната на главния съдия, добавеното време беше цели 10 минути.

В 97-ата минута влезлият като резерва Кристиан Ериксен стана герой за Интер, вкарвайки от фаул. Датчанинът, смятан за напълно ненужен във формацията на Антонио Конте, прехвърли стената и намери горния ляв ъгъл.


Интер - Милан 2:1

0:1 Златан Ибрахимович - 31'
1:1 Ромелу Лукаку - 71', дузпа
2:1 Кристиан Ериксен - 97'