Милан разнебити с 4:0 Кротоне на “Джузепе Меаца” и отново се изкачи еднолично на върха в Италия. "Росонерите" дръпнаха с две точки пред Интер и с цели седем пред Ювентус в битката за шампионската титла. "Старата госпожа" обаче има мач по-малко.

Головете за Милан забиха Златан Ибрахимович (30', 64') и Анте Ребич (69', 70'). Попаденията на Златан бяха с особена стойност, след като той вече има цели 501 в клубния футбол.

Милан записа лека победа, с която поне малко се извини на феновете си за срамната загуба от Аталанта за първенство и за отпадането си за Купата на Италия от Интер.

Така "росонерите" си взеха леки три точки срещу Кротоне и продължават да мечтаят и да крачат към така жадуваната титла.


Милан започна мощно мача и още в сабото начало натисна здраво гостите от Кротоне. Така се стигна до шестата минута, когато Давиде Калабрия вкара, но попадението му бе отменено поради засада.

Отговорът на Кротоне бе удар на Унас, но Джанлуиджи Донарума се намеси авторитетно и спаси. Това положение стресна "росонерите" и те отново изнесоха играта пред наказателното поле на гостите.

Последваха нови положения за Милан, но с пропуски се отчетоха Калабрия и Леао. Логичното се случи в 30-ата минута, когато Милан най-после поведе в резултата. Тогава Леао намери Златан Ибрахимович и той опъна мрежата за 1:0.

Това попадение бе под №500 в актива на Златан на клубно ниво. В края на полувремето Кротоне стигна до нов шанс, но Ди Кармине не успя да преодолее Донарума.

Втората част започна с нови атаки за Милан, но "росонерите" отново нямаха късмет пред вратата на гостите. В 64-ата минта Тео Ернандес пусна топката към Златан Ибрахимович, който отново показа класа и направи 2:0.

Пет минути по-късно Ребич вкара за 3:0 и определено реши тази среща. Това обаче не бе всичко и още в следващата си атака Милан отново вкара, като за втори път се разписа и Ребич.

До края Милан контролираше срещата и заслужено си взе трите точки, с които отново е на върха в Италия.

Милан - Кротоне 4:0

Голмайстори: 

1:0 Ибрахимович (30')
2:0 Ибрахимович (64')
3:0 Ребич (69')
4:0 Ребич (70')

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Томори, Романьоли, Ернандес, Мейте, Кесие, Салемакерс, Леао, Ребич, Ибрахимович

Кротоне: Кордас, Джиджи, Големич, Луперто, Рисполи, Дзанелато, Бенали, Вулич, Реца, Унас, Ди Кармине