Изпълнителният директор на Милан Айвън Газидис засегна интересни теми в специално интервю за "Скай Спорт Италия". 

Той посочи точния момент, когато от ръководството са взели решение, че именно Стефано Пиоли трябва да остане начело на тима, бъдещето на Златан Ибрахимович и преговорите с Хакан Чалханоглу и Джанлуиджи Донарума, чийто договори изтичат, и работата по тяхното оставане при росонерите.

"Стефано дойде при нас в труден момент, но това, което ме впечатли, е, че не се оплакваше, а се фокусира върху работата. Показа, че има качества да води толкова голям клуб. Влюбен съм в него. В дербито миналата година ние загубихме (2:4), но видяхме отбор с план, който знае какво трябва да направи. Това ни убеди, че той е правилният човек за работата", заяви Газидис.

Бившият директор на Арсенал потвърди позицията и на други хора от ръководството, че Златан ще остане, ако тялото му позволява, както стана ясно преди няколко дни.

"Ибрахимович е изключение от всички правила, уникален е. Има история с клуба, той го ентусиазира по особен начин", добави шефът, цитиран от "Тема спорт".

След това южноафриканецът с гръцки корени коментира бъдещето на някои от най-важните играчи на Милан - Донарума и Чалханоглу, на които се дължи и впечатляващото представяне на отбора от началото на сезона и лидерското място в Серия А с 49 точки, две повече от Интер.

"Нашето желание е да останат, много са важни за нас. Те са страхотни личности и невероятни професионалисти. Уверени сме, че можем да постигнем споразумение и да ги задържим при нас," категоричен бе Газидис.

Проблемът с вратаря обаче не е свързан със заплатата му, която скача на чисти 7,5 млн. евро (при 6 милиона в момента), а срокът на договора. Милан държи контрактът да е за 5 години, докато мениджърът на Джиджо Мино Райола се е запънал за две.